Skip to content
a99d829b0d63e6aa66a537d28d236b74-certification-242-200-200

GRS – Global Recycle Standard

КАК ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

ПОПЪЛВАНЕ НА ЗАЯВКА

Global Recycle Standard (GRS  е разработен от Control Union Certifications през 2008 г..

На 1 януари 2011 г. собствеността е предадена на Textile Exchange.

GRS е международен, доброволен, продуктов стандарт, който поставя изисквания за сертифициране от трети страни на: съдържанието на рециклирани суровини, проследяване  веригата на доставки, социалните и екологични практики, както и спазването на изискванията за използваните химикали.

GRS е предназначен да отговори на нуждите на компании, искащи да проверят и сертифицират рециклираното съдържание на своите продукти (както готови, така и междинни), както и  отговорните социални, екологични и химически практики на тяхното производство. Целите на GRS са да се дефинират изисквания, които да гарантират точни твърдения за съдържание и добри условия на труд, както и да се сведат до минимум вредните въздействия на химическите вещества  върху околната среда. Това включва компании за преработка, предене, тъкане и плетене, боядисване , печатане и шиене в повече от 50 страни.

Сертификационните услуги по GRS – GLOBAL RECYCLE STANDARD

 в България се предоставят от Контрол Юнион България от името на Control Union Certifications

Научете повече

Как да се възползвате

Извършвайки проверки в качеството си на независима трета страна, ние ви даваме възможност да заявите и гарантирате качеството, което предлагате на вашите клиенти.

Сертифицирането на вашата система за управление и/или вашия продукт, ви дава също и по- добра проследяемост, както и управление на рисковете от замърсяване.

С над 200+  сертификационни програми в нашето портфолио, ние имаме възможност да провеждаме комбинирани одити, спестявайки време и разходи за нашите клиенти.

Това ви дава “челна“ позицията  в очите на инвеститорите, рейтинговите агенции и други анализатори, а също така и подобрена комуникация със заинтересованите страни.

Нашата мрежа от офиси в повече от 70 държави ни позволява да направим сертифицирането по-ефективно и рентабилно, като същевременно поддържаме същите строги, професионални процедури за одит и сертифициране.