Skip to content
Certified Gluten-Free

Gluten Free Certification Program

КАК ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Все по-голям брой хора установяват, че е засегната способността им да усвояват глутена, протеин, съдържащ се в хранителните продукти. Тази чувствителност е различнa, като в най-тежките случаи достига до пълна непоносимост, известна като целиакия. 100% безглутенова диета е единственото съществуващо лечение за целиакията днес. Поради тази причина търсенето на продукти без глутен продължава да нараства и милиони потребители по целия свят се стремят да направят най-безопасния избор.

Схемата за сертифициране без глутен (GFCO) е предназначена да защитава потребителите с нарушения, които са свързани с усвояването на глутена, като потвърждава, че продуктът отговаря на строги стандарти за безопасност без съдържание на глутен, с възможност за продажба в целия свят.

Сертификационните услуги по GFCO в България се предоставят от Контрол Юнион България от името на Control Union Certifications BV

Ползите за вас

GFCO ще ви помогне да спечелите доверието на потребителите във вашите продукти и производство, да сте успешни на този пазар, и ще увеличи лоялността им, като се има предвид, че:

  • Програмата GFCO определя най-високите стандарти за контрол и осигуряване на качеството; осигурява стриктно наблюдение на спазването на програмните стандарти от производителя.
  • Програмата GFCO потвърждава законновото съответствие на безглутеновите производствени процеси, процедури и обозначения на производителя.
  • На пазара на хранителни продукти, логото GFCO, улеснява идентифицирането на безопасни и надеждни продукти, които са много търсени от крайните потребители и ресторантите.

Можете да прегледате документи за сертификационната програма GF, достъпни на: https://gfco.org

Можете да регистрирате своите производствени предприятия на www.gfco.org/plant-registration. Регистрацията е необходима преди кандидатстване за сертификация на ваши продукти.

Свържете се с Контрол Юнион България на bgcertification@controlunion.com. Наш представител ще се свърже с вас и ще ви даде повече информация за програмата и оферта.

Control Union предлага и услуги по други сетификационни програми за хранителни продукти по целия свят, като RSPO, GMP +, Organic, PrimusGFS, HACCP, BRC и др. Комбинирането на одити по различни сертификационни програми увеличава безопасността на вашите продукти, доверието на потребителите и може да спести време и ресурси за вашата компания.